Aluminium Zijprofiel 16 mm

Geschikt voor 16 mm beglazing
Prijs per mm
Bijpassende eindschotjes
Af te werken met kliklijst in RAL9010 of RAL7016
Levertijd: circa 2 - 3 weken
€ 18,45

Voordelen Nordic Veranda

  •  Specialist in veranda's en overkappingen
  •  Klantvriendelijk en klantgericht
  •  Persoonlijk advies op maat
  •  Achteraf betalen mogelijk
  •  14 dagen bedenktijd
  •  Snelle en correcte levering

Aluminium zijprofiel 16 mm

Het aluminium zijprofiel is speciaal voor 16 mm beglazing, zoals veiligheidsglas of polycarbonaat. Het zijprofiel wordt aan de 2 buitenste zijden van een overkapping, of lichtstraat gemonteerd. Moet u meerdere glasplaten koppelen dan gebruikt u naast het aluminium zijprofiel nog het aluminium afdekprofiel.
Doordat het aluminium afdekprofiel vast geschroefd moet worden aan de (houten) onderconstructie, wordt de beglazing op een zeer degelijke manier bevestigd.
Het zijprofiel van aluminium is al reeds voorzien van een vullat en van 1 beglazingsrubbers. Deze hoeft u dus niet zelf nog in het profiel te trekken. Dus alleen nog een paar gaatjes in het profiel boren en u bent klaar voor montage.

Eventueel zijn er nog bijpassende eindschotjes verkrijgbaar en kunt u het bevestigingsmateriaal mee bestellen.

Maatvoering van het zijprofiel

Het zijprofiel zelf is 56 mm breed, exclusief de beglazingsrubbers. In geschroefde toestand zal de breedte incl. rubbers circa 60 mm bedragen.
Voor de onderconstructie is het belangrijk dat de liggers die gebruikt worden minimaal 60 mm breed zijn. Op deze manier kunt u tussen de beglazing een speling van circa 20 mm houden en is de oplegging nog steeds 20 mm per glasplaat.

Meer informatie
Levertijd circa 2 - 3 weken
Berzorgkosten € 29,95 door heel Nederland