Aluminium Onderprofiel 7,5 mm

Geschikt voor elke dikte beglazing
Prijs per mm
Voornamelijk gebruikt glas
Bijpassende eindschotjes
Levertijd: circa 2 - 3 weken
€ 15,30

Voordelen Nordic Veranda

  •  Specialist in veranda's en overkappingen
  •  Klantvriendelijk en klantgericht
  •  Persoonlijk advies op maat
  •  Achteraf betalen mogelijk
  •  14 dagen bedenktijd
  •  Snelle en correcte levering

Aluminium onderprofiel

Het aluminium onderprofiel wordt voornamelijk toegepast bij het monteren van glas in een veranda, overkapping of lichtstraat. Het onderprofiel is voorzien van 2 rubbers waar het glas op komt te liggen. Dit garandeert een waterdicht toepassing, maar belangrijker nog, het zorgt voor speling bij het glas indien de onderconstructie gaat krom trekken.

Zelfdragend profiel

Het 7,5 mm hoge aluminium onderprofiel is een zelfdragend profiel. Dat wil zeggen dat het profiel niet over de gehele lengte ondersteuning nodig heeft. De afstand tussen 2 ondersteuningsbalken is afhankelijk van de hellingshoek en van het gewicht wat het moet dragen. Bij gebruik van polycarbonaat platen kunt u ongeveer 90 cm overbruggen onder een flauwe helling.

Maatvoering onderprofiel

Het onderprofiel zelf is 58 mm breed, exclusief de beglazingsrubbers. In geschroefde toestand zal de breedte incl. rubbers circa 60 mm bedragen.
Voor de onderconstructie is het belangrijk dat de liggers die gebruikt worden minimaal 60 mm breed zijn. Op deze manier kunt u tussen de beglazing een speling van circa 20 mm houden en is de oplegging nog steeds 20 mm per glasplaat.

Meer informatie
Levertijd circa 2 - 3 weken
Berzorgkosten € 29,95 door heel Nederland