Garantievoorwaarden

 

Polycarbonaat

Polycarbonaat platen worden altijd geleverd met beschermfolie en afgeplakt met transporttape. Prijsberekeningen gaan per m² voor standaard voorraad platen. Bij maatwerk platen wordt de gehele plaat doorberekend. Voor het op maat zagen geldt een toeslag per zaagsnede.

Hiervoor gelden de volgende toleranties:

Breedte: -2mm/ +5mm
Lengte: -2mm/ +10mm

 

Condensatie en afdichting

Polycarbonaat is een gas- en dampdoorlatend materiaal waardoor condensatie niet geheel is te voorkomen. Een dakhelling van minimaal 5° (9 cm per meter) en een correcte afwerking kan condens beperken. De platen dienen aan de bovenzijde te worden afgeplakt met gesloten AntiDust tape, de onderkant met perforatie AntiDust tape. De platen moeten daarnaast worden voorzien van een aluminium U-profiel. Deze wordt om de AntiDust tape bevestigd en afgewerkt met zuurvrije siliconenkit.

 

Garantiebepalingen polycarbonaat

Op de polycarbonaat platen zitten standaard 10 jaar aflopende fabrieksgarantie. Deze beperkte garantie is uitsluitend van toepassing op standaard platen uit het assortiment bij correcte toepassing als schuine, verticale of koud gebogen beglazing en indien vervoerd, opgeslagen, verwerkt en onderhouden overeenkomstig de aanbevelingen van onze fabrikanten. De complete garantiebepalingen zijn bij ons op te vragen.

 

Aluminium profielen

Profielen en toebehoren zullen altijd deugdelijk worden verpakt. Prijsberekening gaat per 500 mm. Handelslengtes en maximale afmetingen staan vermeld per product. Een selectie profielen word gepoedercoat aangeleverd. Poedercoaten gebeurt altijd volgens QualiCoat norm.

De toleranties op zaagwerk zijn als volgt:

Lengte: -2 / +2 mm

 

Garantiebepalingen aluminium

Alle profielen worden geproduceerd onder de EN 15088-1:2005 en EN 755-1 norm. De aluminium samenstelling is voornamelijk EN AW-6060 en/of DIN AIMgSI 0,5 F22 kwaliteit. De garantietermijn op aluminium bedraagt 10 jaar. Hierbij moet worden opgemerkt dat aluminium uit zichzelf een oxidelaagje vormt, waardoor het beter bestand is tegen andere elementen. De mate hiervan is afhankelijk van de toepassing en omgeving.

 

Garantiebepalingen geassembleerde producten

Voor onze complete pakketten gelden de garantiebepalingen van de materialen waaruit het pakket bestaat, aangevuld met product specifieke bepalingen. Deze bepalingen zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Uitsluitingen van garantie

- Elke schade als gevolg van foutieve installatie, montage of gebruik dat de begrenzingen overschrijdt;
- Elke schade als gevolg van onvermijdelijke natuurrampen, vuur, storm enz.;
- Normale slijtage of degeneratie;
- Producten van hout. Hout is een natuurproduct en er wordt geen garantie verleend op de werking (scheuren, tordatie en kromtrekken), maatvoering en degenereren van hout