Polycarbonaat platen en profielen

Polycarbonaat platen en profielen - De keuze is reuze

U heeft de knoop door gehakt. U wilt ook een houten veranda en u gaat hem zelf maken! Gefeliciteerd, binnenkort geniet u ook langer en meer van het weer en het buitenleven. Toch???
Waar de keuze voor het hout wellicht snel is gemaakt, is de keuze voor de juiste polycarbonaat platen en de bijbehorende polycarbonaat profielen nog niet zo makkelijk gemaakt. U komt nml. erg veel verschillende soorten polycarbonaat platen tegen met misschien nog wel meer soorten profielen om deze te bevestigen. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze en waar moet u op letten?
In dit artikelen geven wij u iets meer inzicht in de beschikbare materialen, zodat de keuze voor de juiste polycarbonaatplaten en beglazingsprofielen wellicht iets makkelijker wordt.

Polycarbonaat Kanaalplaten - Kwaliteit of een voordelige prijs?

Gewicht bepaalt kwaliteit en prijs

In de basis is het zo (een uitzondering daar gelaten), dat de hoeveelheid polycarbonaat in een polycarbonaat kanaalplaat de kwaliteit en de prijs bepaalt. Dus hoe hoger het gewicht van de polycarbonaat dakplaat des te sterker zal de plaat zijn. Maar door grotere hoeveelheid polycarbonaat die er in verwerkt is, zal de prijs dan ook hoger uit vallen.

X-structuur of driewandige structuur

De driewandige structuur van de polycarbonaat plaat geeft de polycarbonaat plaat een zeer mooi aangezicht en rustig beeld aan de ogen. Er zijn nml. veel minder belijningen zichtbaar en het zorgt voor een erg mooie lichtinval. Doordat er geen diagonale wanden in zitten moeten de polycarbonaat platen van een hoog gewicht zijn om sterk genoeg te zijn om dikke pakken sneeuw en bijvoorbeeld harde wind te kunnen trotseren. Hierdoor zijn deze polycarbonaat platen over het algemeen het meest prijzig.
De polycarbonaat platen met een X-structuur zijn stukken lichter van gewicht. Dit kan vanwege de diagonale wanden die voor extra stugheid zorgen. Maar door zijn lagere gewicht zijn deze platen niet per se sterker dan de driewandige platen. Sterker nog, over het algemeen knikken ze sneller dan de driewandige polycarbonaat platen. Wel is de prijs een stuk voordeliger dan de driewandige polycarbonaat platen, vanwege het lagere gewicht.

UV-bescherming

De meeste polycarbonaat kanaalplaten hebben alleen aan de bovenzijde een UV-filter. Deze UV-bescherming biedt de polycarbonaat plaat bescherming tegen verkleuring en uitharding van het materiaal. Maar ook u wordt tegen de schadelijke UV-straling beschermt. 99% van alle schadelijk UV-straling en IR-straling wordt door dit filter tegen gehouden.
Ook zijn er polycarbonaat platen die niet alleen aan de bovenzijde, maar ook aan de onderzijde een UV-filter hebben. Hierdoor is de polycarbonaat plaat ook beschermd tegen weerkaatsend zonlicht.

Conclusie: De beste en mooiste polycarbonaat platen hebben een driewandige structuur, zijn van een hoog gewicht en hebben aan beide zijden een UV-filter.

Waar kiest u voor? Kwaliteit of prijs?

Polycarbonaat profielen

Ook hier heeft u weer veel keuze, waarbij kwaliteit en prijs altijd een afweging zullen zijn.
Wij hebben er voor gekozen om alleen maar profielen van zeer hoge kwaliteit te verkopen. Dit omdat de profielen er voor moeten zorgen dat de polycarbonaat platen niet bij de eerste de beste storm van u uw dak af waaien. 
Vandaar dat wij er voor kiezen om met een aluminium bovenprofiel te werken, die geschroeft wordt aan de houten onderconstructie. Hierdoor wordt de polycarbonaat plaat goed ingeklemd en heeft de wind weinig kans om de platen uit de profielen te trekken. Bij gebruik van een rubberen bovenprofiel heeft de wind meer kans om de platen er onder weg te blazen.